Amazing Putrajaya

Putrajaya atau nama penuhnya Wilayah Persekutuan Putrajaya ialah pusat pentadbiran Kerajaan Persekutuan Malaysia menggantikan Kuala Lumpur pada tahun 1999. Putrajaya, bandar raya pintar dalam taman terletak 25km di selatan Kuala Lumpur merupakan sebuah bandaraya futuristik yang menempatkan pusat pentadbiran Kerajaan Persekutuan. Ia adalah Wilayah Persekutuan ke-3 di Malaysia.

Amazing Putrajaya (2)1.jpg

Read more: Amazing Putrajaya

Sunway Lagoon

Sunway Lagoon ialah sebuah taman hiburan di Petaling Jaya yang dibuka pada 29 April 1993. Sunway Lagoon terletak di Bandar Sunway, berjiran dengan pusat membeli belah Sunway pyramid di utara, tempat penginapan Indah Villa di barat laut dan Sunway Hotel di timur laut. Terdapat beberapa taman di Sunway Lagoon seperti Water Park, Wildlife Park, Extreme Park, Scream Park dan Taman Ria yang terbahagi kepada Wild Wild West dan World of Advanture.

Sunway Lagoon (3)1.jpg

Read more: Sunway Lagoon

Earthopia

Penerokaan bidang sains dalam Pendidikan STEM. Pelajar akan didedahkan dengan Sains Tumbuhan (Plantorium), Sains Haiwan (Pethorium) dan Geosains (Earthorium).

Earthopia (3) - Copy.jpg

Read more: Earthopia

Sky Mirror Kuala Selangor

Sky Mirror (2).jpg

Skr Mirror di Pantai Sesaran yang terletak di Kuala Selangor merupakan tarikan terbaru kepada pelancong. Pantai seakan cermin, memantulkan setiap objek yang berapa di permukaan. Pantai ini menyamai pantai di luar negara iaitu Salar de Uyuni

Read more: Sky Mirror Kuala Selangor

Movie Animation Park Studio Ipoh

MAPS terletak di Ipoh, Perak merupakan taman tema animasi yang pertama di Asia. Terdapat 6 zon utama; Animation Zone, Blast Off Zone, Dream Zone, Fantasy Forest Zone, Lakeside Zone dan Live Action Zone.

MAPS Ipoh (3).jpg

Read more: Movie Animation Park Studio Ipoh

KidZania

KidZania Kuala Lumpur merupakan pusat hiburan keluarga tertutup yang terletak di Mutiara Damansara, Petaling Jaya. Taman tema ini menawarkan pembelajaran interaktif dan pengalaman dalam hiburan kanak-kanak di dalam bandar yang bersaiz kecil. Pengalaman berada di sini adalah seperti kehidupan sebenar yang memperkasa, memberi inspirasi dan mendidik anak-anak kecil dalam melakukan pekerjaan di dalamanya.

Kidzania1.jpg

Read more: KidZania